VEDTAK: Nakholmen eller Nakkholmen?

NTB skriver Nakholmen med én k. Vi er klar over at Statens kartverk bruker to og altså skriver Nakkholmen. Når vi likevel går for Nakholmen, er der fordi varianten men én k er den desidert mest utbredte i norske medier. Det er også den formen Ruter bruker på skilt og i rutetabeller.

Publisert av

Rune Wikstøl

Jeg er Journalist av utdannelse og legning . Til daglig er jeg språkrøkter i NTB. Men størstedelen av jobben består i å holde skrivekurs - for journalister, kommunikatører, saksbehandlere og ellers alle som ønsker å skrive mer effektivt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s