Tittel

En tittel kalles også infolinje i NTB. Det er fordi den skal fortelle hva saken handler om, og i praksis fungerer den som en vanlig tittel på nett.

En tittel skal kunne stå alene

Glem foto, stikktittel og annen informasjon vi gjerne har i en papiravis. En tittel skal kunne stå alene slik at den kan leses på ulike skjermer og likevel gi mening.  Tittelen skal kunne gi leseren nok informasjon til at han kan bestemme seg for å klikke på saken eller ikke. Unngå luretitler eller «click baits». Selv om de kan gi flere klikk, er det ikke sikkert at de gir flere trofaste og fornøyde lesere.

Tittellengde

Ikke vær redd for lange titler. I motsetning til på papir, har titler på nett få eller ingen begrensninger. De senere år har vi også sett at nyhetsspråket farges av språket i sosiale medier, og at titler i utvikler seg i retning av en miniingress.

Skriv en setning

Trenger du hjelp til å skrive en god tittel, så lag en helsetning med subjekt og verb. Da har du allerede gitt svar på hvem og hva. Unngå subjektløse titler som «Har giftet seg», «Sier opp 14 ansatte» og «Stenger E18». Dersom subjektet ikke er viktig, kan du bruke passiv for å fremheve objektet: «Stenger E18 > «E18 stenges».